Yamaha F25


Извънбордов двигател YAMAHA F25Извънбордови двигатели Yamaha F25


Отворете дросела на F25 и ще откриете защо този двигател сам по себе си е отделен клас: универсален, двуцилиндров, 4-тактов, предлагащ отлични показатели, съчетани с плавно каране. Тъй като брилянтната икономичност и лесното управление са негови стандартни характеристики, двигателят е и по-екологичен със своите намалени емисии на отделяните газове.
Допълнителните преимущества, характерни обикновено за по-големите двигатели, включват компютърно контролирано запалване, специална стартова система за старт с малък товар и заглушител с голям обем.
С еднолостовото си регулиране на триенето в рулевото управление и опцията за мощен алтернатор и моторизирана система за наклоняване в широки граници на извънбордовия двигател, F25 e чудесен избор за търговски и професионални цели или за свободното време.


– Монолитна, солидна конструкция на горния предпазител
– PrimeStart™ система за лесно стартиране
– Оптимално съотношение мощност/тегло
– Ръчна и електрическа опция за стартиране
– Широкообхватен сервоуправляем наклон на двигателя и витлото
– Монтиран отпред лост за превключване за лесно управление
– Мощен алтернатор за допълнителна стартова мощност
– Многофункционална ръкохватка на румпела (опция)
– Еднолостово фрикционно кормилно управление (модели с румпел)
– Функция за движение в плитки води, удобна при приближаване до брега
– Система за почистване със сладка вода


За поръчки и информация, свържете се с нас на телефон +359 888 233 112.ДвигателF25
Тип на двигателя4-тактов
Кубатура498 см³
Брой цилиндри/Конфигурация2/In-line, SOHC
Диаметър х ход65,0мм x 75,0мм
Капацитет на задвижващия вал в среден диапазон18,4kW / 5 500 об/мин
Работен диапазон при пълен дросел5 000 - 6 000 rpm
Мазилна уредбаКартер
Fuel Induction System1 карб.
Запалване / предварителна системаCDI
Стартерна системаРъчно (MH), Electric (E, ET) with Prime Start™
Предавателно число2.08 (27/13)
Препоръчителна височина на транеца на лодкатаS:423мм L:550мм
Тегло с витлоF25DMHS: 77.0 кг, F25DMHL: 78.0 кг, F25DES: 78.0 кг, F25DEL: 79.0 кг, F25DETL:82.0 кг
Капацитет на горивен резервоаротделен, 25 Литри
Обем на масления картер1,4 Литри
УправлениеTiller handle (MH), Дистанционно управление (E, ET)
Диферент & Метод на наклоняванеPower Trim & Tilt (ET), Manual Tilt (MH, E)
Запалваща бобина / Алтернатор12V - 14A with rectifier/regulator
ВитлаВключен
Shallow Water DriveСтандарт


Монолитна, солидна конструкция на горния предпазител

Незабавно разпознаваем като нов модел на Yamaha, този интелигентен двигател включва и нашата най-нова единична конструкция на горния обтекател със стилна графика и усещане за здравина, които всеки собственик би оценил. В обтекателя е вграден и интелигентно конструиран смукателен канал с оттичане на водата.

PrimeStart™

Стартирате двигателя също като автомобил – дори и в студено състояние. Привилегия единствено за Yamaha, системата PrimeStart™ осигурява запалването на двигателя от първия път, винаги когато задействате електрическия или ръчния старт.

Допълнително удобство и комфорт при шофиране

Ще установите, че F25 е много лесен за управление и удобен за шофиране благодарение на много от своите характеристики – от монтирания отпред лост за превключване и еднолостовото регулиране на триенето в рулевото управление до устройството за декомпресия за плавно, лесно стартиране. Опционалната многофункционална ръкохватка на румпела е друга причина да изберете този здрав, надежден двигател.

Опция за голяма, многофункционална ръкохватка на румпела

Тази страхотна опция спомага за разполагането на всички елементи за управление на двигателя в обсега на водача и осигурява още по-голям румпел за удобно управление, контрол и маневриране. Независимо дали се придвижвате из пристанището или летите с високите скорости, които този забележителен двигател може да осигури, притежаването и използването на F25 доставя дори още повече удоволствие.

Невероятни характеристики при безшумна работа с ниски нива на вибрации

Ускорителната помпа, комбинирана с дълъг смукателен колектор за повишаване на КПД при ниски до средни обороти, осигуряват необходимата мощност, когато най-много се нуждаете от нея. F25 има насрещен балансьор и монтажна сглобка с дълго рамо, която допринася за ограничаване на вибрациите, усещани в лодката и специална лабиринтна изпускателна система, която спомага за понижаване на шумовите нива.

Мощен алтернатор – спомага за подаването на енергия

F25 ще бъде подложен на широка гама от задачи, от риболов през нощта до плаване край брега, поради което неговият мощен алтернатор е функция, осигуряваща комфорт, постоянно гарантираща налична мощност за стартиране на двигателя, дори и при продължителни периоди на работа на празен ход или ако сте шофирали при ниски обороти и сте използвали множество аксесоари.

Система за движение в плитки води

Спокойно можете да плавате край брега благодарение на системата за движение в плитки води на Yamaha. Осигурявайки достатъчна защита на витлото, тя Ви позволява да се приближите толкова, колкото желаете, независимо дали сте в мътни езерни води или в кристално чисти морски плитчини.

Система за почистване със сладка вода

Леснодостъпният, монтиран отпред конектор позволява отмиване на солта и замърсяванията от водните канали без необходимост от стартиране на двигателя: просто свържете маркуча и сте готови за работа. Това е изключително ефективен начин за намаляване на корозията и за удължаване на живота на Вашия извънбордови двигател.>Обратно към извънбордови двигатели Yamaha<