Материали

Надуваеми лодки Барк

Надуваеми лодки Барк. Надуваеми лодки за риболов Bark


 Надуваеми лодки BARK – Материали


Надуваемите лодки „Барк” се произвеждат само от специални материали. Основата е корда покрита от двете страни с няколко слоя поливинилхлорид. Защо точно тъкани от ПВЦ? Защото тъканите ,които са подбрани благодарение на съвременните модификации PVC не отстъпват по нищо на най-добрите тъкани от други полимери по най-важните характеристики : сила на разтягане, устойчивост на агресивни вещества и влиянието на околната среда и т.н. При това са значително по-евтини. Затова надуваемите лодки „Барк” имат отлично качество при ниска цена. От стотиците производители на PVC, най-добрите са около двадесет. В това число са пионерите от : Sioen Industries (Белгия), Pennel et Flippo (Франция), германските корпорации Mehler Texnologies (една от техните знаменити марки – Valmex) и Heytex Neugersdorf. По късно към тях се присъединиха и корейските компании : Wonpoong, Polytex International Co и други. Надуваемите лодки „Барк“ са в крак с всички иновации в производството на PVC ,но традиционно за тези лодки , се използват матириали на лидерите по иновации и качество Mehler Tehnologies, Heytex, Wonpoong, Polytex.


Надуваемите лодки „Барк” се отличават по плътноста на материала на балоните за различните модели от :(800-1100 гр.). Плътноста се подбира оптимално при проектирането,за да обезпечи всеки модел с достатъчна издръжливост, плаваемост, безопасност и да не утежнява лодката. Ако желаете всяка надуваема лодка от базовите модели със сравнително малка плътност може да се изработи и от по-плътен материал. А за плата на дъното на всички модели лодки се използва материал с плътност от 1100 гр.м3.

Водоустойчив ламиниран шпертплат

От него се изработват транцевите дъски, настилките на дъното (решетъчни или твърди сглобяеми), седалките. Единственият недостатък на този материал е, че прави лодката малко по-тежка в сравнение с лодка с надуваема дъно. Но от друга страна прави лодката много по-комфортна и безопасна. А по сила и издържливост водоустйчивият шпертплат няма достойна алтернатива.

За лодките „Барк“ се използва водоустойчив, а не влагоустойчив шпертплат.Неговити слоеве са импрегнирани и съединени с водонеразтворими бакелитови смоли. Външните слоеве са ламинирани. Освен това за седалките и дъната лицевата част на материала е ламинирана с релефно фолио, за да се предотврати подхлъзване. Обратната страна е гладка, за да защитава дъното на лодката от триенето на настилката. Транцевите дъски, седалките и твърдите дъна имат бакелитова защита от влагата.

Компоненти и принадлежности

Клапаните, ключовете, държачите за гребла, самите гребла, халките, ръкохватките, лееродържателите, леерите и др. са много важни. Всички тези компоненти се произвеждат в Днепропетровск, където се произвеждат и лодките „Барк“. Компонентите са сертифицирани и се изнасят зад граница в частност и са Европейският съюз. Във взаимодействаме с производителите на ниво избор на конструкции и материали, надуваемите лодки „Барк” са оборудвани с надеждни ергономични компоненти от материали, оптимално съответстващи на конкретните детайли.
Например, в клапаните, държачите на седалките, буртика, защитните корнизи на дъното и др.се използва – модифицирано PVC с повишена устойчивост към агресивна среда, ниски и високи температури, а ако трябва – с повишена твърдост или обратното – еластичност. Леерите са полиестерни, а не найлонови както на повечето други марки лодки. Защото найлонът е много хидрофилен, т.е. задържа влагата и е слабо устойчив на ултравиолетова светлина и въобще на светлина. Транцевите дъски са устойчиви на удари, ултравиолетова светлина и на агресивна среда.

Металите, които се използват за оборудването на лодките „Барк“ са от висококачествена, сертифицирана, неръждаема стомана и алуминиеви сплави, които се отличават от разпространените при други марки лодки дуралуминий с повишена устойчивост на корозия и агресивна среда.

Когато решите да купите надуваема лодка ”Барк” може да сте сигурни,че получавате лодка произведена от висококачествени материали.


>Обратно към Надуваеми лодки BARK<