Технология

Надуваеми лодки Барк

Надуваеми лодки Барк. Надуваеми лодки за риболов Bark


 Надуваеми лодки BARK – Технологии


За шевовете и крепежа на компонентите се използва горещо лепене. Лепилото се втвърдява под въздействието на определена температура. Според международния опит в този момент, това е най-добрият вариант даващ надеждно качество.

От всички способи за съединение на детайлите на надуваемите лодки, подходящо е единствено лепенето. Основно за съединяването на балоните се използват два начина : лепене и заварка. Принципните отличия са : при заварката материалите се съединяват на молекулярно ниво директно,при лепенето това става посредством лепилото. Съвсем не всички материали обаче са способни да се съединяват непосредствено. А освен това от всички полимери, които се използват за лодъчен материал, подходящ за заварка е единствено PVC. Материалите с еластомерно покритие са непригодни за заварка.

От всички видове заварки най-предпочитана е заварката с горещ въздух (термозаварка).Тя дава най-надеждно съединяване и съхранява структурата на материала в сравнение със заварката с ток с висока честота (ТВЧ-заварка) и ултразвук. ТВЧ заварката дава приемливо качество, но само при равномерно загряване на материала, което при сега съществуващите апарати е доста трудно особено при увеличение на скороста на заварката.

В съвременните ПВЦ тъкани има еластомери, и за да се избегнат всички рискове, при лодките „Барк“ се използва горещото лепене.То гарантира най-добра надеждност на съединенията и съхранява свойствата на материалите. Освен това се използваме лепило от Днепропетровски производител. Поръчват се лепила, оптимално подходящи за съответните материали.Това е допълнителна гаранция за качеството на лепене на надуваеми лодки „Барк”


>Обратно към Надуваеми лодки BARK<